In een wereld waarin efficiëntie en productiviteit essentieel zijn voor het succes van kleine en middelgrote organisaties, komt Microsoft Business Central met een nieuwe update die deze bedrijven helpt om hun bedrijfsprocessen verder te automatiseren en te stroomlijnen. Deze nieuwste release, genaamd Business Central 2023 Release Wave 2, belooft een schat aan verbeteringen en nieuwe functies die bedrijven in staat stellen om hun financiën, supply chain, productie, verzending, projecten, diensten en meer effectiever te beheren.

Optimalisatie van bedrijfsprocessen met Copilot

Een van de hoogtepunten van deze release is de verdere investering in Copilot, een slimme assistent die mensen helpt om hun processen te optimaliseren en taken sneller uit te voeren. Ontwikkelaars hebben al genoten van de voordelen van Copilot in Visual Studio Code en de AL-ervaring, en er staat nog meer te wachten op dit gebied.

Verbeterde financiële consolidatie en intercompany samenwerking

Business Central stelt organisaties in staat om financiële gegevens te consolideren en beter samen te werken met meerdere bedrijven in verschillende Business Central-omgevingen, waardoor complexe boekhoudkundige taken eenvoudiger worden gemaakt.

Vereenvoudigd onboardingproces

Het aan boord nemen van nieuwe klanten is nu sneller en gemakkelijker dan ooit. De software biedt duidelijke uitleg over foutmeldingen en suggesties voor probleemoplossing, waardoor organisaties zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten en tegelijkertijd voldoen aan overheidsvoorschriften door het automatiseren van regelgevende taken.

Verbeterde bruikbaarheid

Deze release richt zich sterk op bruikbaarheid en efficiëntie, met handige tips voor snellere toegang tot gegevens en een nieuwe functie waarmee u snel bewerkbare velden kunt bekijken zonder diep in de gegevens te duiken.

Verhoogde productiviteit voor consultants en ontwikkelaars

Om de productiviteit te verhogen, kunnen consultants en ontwikkelaars nu rechtstreeks vanuit de Business Central-webclient de Visual Studio Code-editor lanceren of een debugger koppelen aan de broncode in het GitHub-repository.

Andere updates in de 2023 Release Wave 2

  • Microsoft Power Platform: Het is nu eenvoudiger om workflows in Business Central op te zetten, met sjablonen die meer scenario's direct ondersteunen voor geautomatiseerde processen.
  • Toepassing: Intercompany- en consolidatiefuncties werken nu over omgevingen heen, waardoor het gebruik van de multibedrijfsmogelijkheden wordt uitgebreid. De supply chain-capaciteiten zijn verbeterd met diverse optimalisaties en verbeteringen.
  • Land- en regionale uitbreiding: Business Central is nu beschikbaar in meer dan 130 landen en regio's, waardoor het wereldwijd toegankelijker wordt.
  • Ontwikkeling: De software is volledig gemigreerd naar Visual Studio Code, met voortdurende investeringen om de productiviteit van ontwikkelaars te verbeteren.
  • Governance en administratie: Business Central biedt nu meer self-service functies om beheerders te helpen bij het beheren van gedetailleerde administratieve rechten.
  • Wetgeving: Deze release bevat nieuwe auditformaten voor digitale rapportage en verbeterde ondersteuning voor e-invoicing en lokale wetgeving.
  • Onboarding: Tooltips op velden bieden nu betere links naar meer informatie over complexe waarden.
  • Productiviteit met Microsoft 365: Verbeteringen in samenwerkingsprocessen in Microsoft Teams worden geïmplementeerd, waardoor efficiëntie wordt vergroot.
  • Rapportage en gegevensanalyse: Meer mogelijkheden voor analyse en rapportage worden toegevoegd om gebruikers te helpen gegevens beter te begrijpen.
  • Service en platform: De basisfunctionaliteit van de service wordt voortdurend verbeterd, met aandacht voor prestaties, stabiliteit, resourcebeheer, beveiliging en naleving.

Business Central 2023 Release Wave 2 belooft een nog krachtigere tool te zijn voor kleine en middelgrote organisaties om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en hun groei te stimuleren. Met een breed scala aan nieuwe functies en verbeteringen, biedt deze release een belofte van efficiëntie en productiviteit voor bedrijven wereldwijd.

Contacteer ons om te upgraden naar de laatste versie van Business Central
Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

4 October 2023
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta buitenkant

Need more details about Business Central? Immerse yourself in the platform.

Business Central
Cta bureau

Need an IT solution? Or any other question?

Contacteer ons

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info