Microsoft Dynamics 365 Business Central, een krachtige bedrijfsbeheertoepassing op maat gemaakt voor kleine en middelgrote organisaties, heeft zijn nieuwste release voor 2024 onthuld met een focus op automatisering, aanpasbaarheid en verbeterde gebruikerservaringen.

De update levert aanzienlijke verbeteringen, met een centrale focus op het benutten van de kracht van Copilot. Beschikbaar in meer dan 160 landen, ligt de nadruk van het team op door Copilot aangestuurde mogelijkheden om processen te stroomlijnen en de productiviteit te verbeteren. Dit wordt gerealiseerd door verbeterde rapportage- en data-analysemogelijkheden, verhoogd project- en financieel beheer, en vereenvoudigde workflowautomatisering. Daarnaast heeft Microsoft de ontwikkelings- en governance-tools geüpgraded en verbeteringen geïntroduceerd voor het beheer van gegevensprivacy en compliance.

Automatisering en Copilot Integratie

Deze release benadrukt de evolutie van Copilot, met meer mogelijkheden voor gebruikers om bedrijfsprocessen te optimaliseren en taken te versnellen. Ontwikkelaars kunnen profiteren van de kracht van GitHub Copilot in Visual Studio Code, waardoor de productiviteit toeneemt. De metadata van de toepassing is verrijkt voor een betere Copilot-ervaring, waardoor een soepeler workflow wordt gegarandeerd.

Regelgevende naleving en Gebruiksvriendelijkheid

Business Central helpt organisaties om te voldoen aan overheidsvoorschriften door regelgevende taken te automatiseren. De update geeft prioriteit aan gebruiksvriendelijkheid, met selectiebewuste, contextuele acties om de algehele efficiëntie te verhogen. Een reeks zelfbedieningsfuncties geeft beheerders de mogelijkheid tot gedetailleerde toegangscontrole en controle.

Integratie met Power Platform

De naadloze integratie met Microsoft Power Platform stelt gebruikers in staat om sneller aan te passen. Er zijn meer sjablonen toegevoegd om het opzetten van workflows te vereenvoudigen, waardoor bedrijven processen kunnen automatiseren en de productiviteit kunnen verbeteren. Copilot-mogelijkheden voor cloudflows in Power Platform-producten bieden verbonden bedrijfsworkflows via natuurlijke taaluitdrukkingen.

Wereldwijde Beschikbaarheid en Uitbreiding

De wereldwijde beschikbaarheid van Business Central is uitgebreid naar meer dan 155 landen en regio's. Door partners geleide lokalisaties dragen bij aan deze groei, waardoor de toepassing toegankelijk en compliant is in diverse internationale markten.

Ontwikkeling en Productiviteit

Investeringen in ontwikkeling richten zich op het verbeteren van de productiviteit voor ontwikkelaars die GitHub, Visual Studio Code en de AppSource-marktplaats gebruiken. Nieuwe mogelijkheden voor codeherstructurering, vereenvoudigde paden voor functionele en prestatietests, en AL GO voor GitHub stroomlijnen het ontwikkelingsproces.

Governance en Administratie

Beheerders profiteren van extra zelfbedieningsfuncties, wat zorgt voor gedetailleerde toegangscontrole en het auditen van operaties. De integratie van Microsoft 365 Audit Log versterkt de gegevensprivacy met door de klant beheerde versleutelingssleutels en Azure Lockbox.

Wetgeving en Naleving

Updates in deze release richten zich op toegang tot btw-datum en introduceren het duurzaamheidsjournaal voor duurzaamheidsrapportage. Geautomatiseerde processen zorgen voor naleving van lokale voorschriften, met functies zoals automatische vouchercreatie en retentiebeleid.

Data-analyse en Rapportage

De release verbetert de mogelijkheden voor data-analyse, waaronder verbeteringen aan de Analysemodus, Power BI en Excel-indelingen. De focus ligt op het bieden van uitgebreide business intelligence en analysemogelijkheden binnen de Business Central-ervaring.

Gebruikerservaringen

Business Central biedt een breed scala aan gebruikersinterfaces, waaronder een installeerbare desktop-app, een op de browser gebaseerde web-app en mobiele apps. Elke release brengt verbeteringen aan op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, prestaties en betrouwbaarheid. In deze releasegolf wordt de efficiëntie verder verbeterd bij het werken met acties over selecties in lijsten met records.

Samengevat versterkt de Microsoft Dynamics 365 Business Central 2024-release zijn positie als een veelzijdige en efficiënte bedrijfsbeheeroplossing, afgestemd op de evoluerende behoeften van kleine en middelgrote organisaties wereldwijd.

Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

30 January 2024
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta bureau

Need an IT solution? or any other question?

Contact us

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info