Microsoft heeft aangekondigd dat hun professionele AI-assistent, Microsoft 365 Copilot, nu verkrijgbaar is voor zakelijke klanten. Na grondige tests door verschillende bedrijven, is Copilot beschikbaar voor gebruik in Office-applicaties, maar onder enkele voorwaarden.

Niet voor iedereen

Bedrijven die staan te trappelen om aan de slag te gaan met Microsoft 365 Copilot kunnen echter niet meteen zomaar uit de startblokken schieten. Enterprise-klanten met een Microsoft 365 E5-of E3-licentie moeten in eerste instantie Microsoft contacteren om in aanmerking te komen. Daarnaast kost een licentie voor de AI-tool 30 dollar per gebruiker per maand met een minimum aantal van 300 gebruikers. Dit kost bedrijven op deze manier al gauw 9.000 dollar per maand om de tool uit te proberen.

Enkel accounthouders van E3 of E5 kunnen Copilot voor Microsoft 365 al aanschaffen, anderen gaan dus nog even moeten wachten. Wie over Microsoft 365 E3, E5, Business Standard of Business Premium beschikt kan al wel meteen beginnen met Bing Chat Enterprise.

Huidige beperkingen van de chatbot

Op dit moment is Microsoft 365 Copilot beschikbaar in verschillende talen, waaronder Engels, Spaans, Japans, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en vereenvoudigd Chinees. Andere talen, waaronder Nederlands, traditioneel Chinees, Portugees (Portugal) en Oekraïens, worden gepland voor uitrol in de eerste helft van het komende jaar.

Gebruikers die de nieuwe AI-assistent nu aanschaffen kunnen nog wel niet beschikken over echt alle functies. Copilot voor Excel is nog in preview, Copilot voor OneNote is alleen beschikbaar in Windows, de preview van SharePoint Copilot begint pas deze maand en de preview van Copilot voor OneDrive staat pas gepland voor december.

Functies die nu wel al beschikbaar zijn

Er zijn natuurlijk ongetwijfeld heel wat functies waarmee gebruikers al wel kunnen gaan spelen. Copilot zit namelijk al vervat in:

Goede vooruitzichten

Ondanks de initiële beperkingen, de prijs en de vereisten voor een aanzienlijke personeelsbezetting, zijn de vooruitzichten voor 365 Copilot optimistisch. Diverse bronnen voorspellen veelbelovende cijfers voor Microsoft en zijn AI-assistent. Zo voorspelt het Amerikaanse mediabedrijf CNBC een jaarlijkse opbrengst van meer dan tien miljard dollar tegen 2026. Volgens advies- en onderzoeksbureau Forrester zullen alleen al in de Verenigde Staten 6,9 miljoen kenniswerkers 365 Copilot gebruiken in het komende jaar.

Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

3 November 2023
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta buitenkant

More details about Microsoft 365? Immerse yourself in the modern workplace.

Microsoft 365
Cta bureau

Need an IT solution? Or any other question?

Contact us

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info