Microsoft zet een volgende stap in het vergroten van de toegankelijkheid van de virtuele assistent Copilot door een specifieke versie te lanceren die gericht is op kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's).

In november werd Copilot for Microsoft 365 geïntroduceerd voor grote enterprise-organisaties. Destijds moest een bedrijf echter een licentie aanschaffen voor minimaal 300 werkplekken om van deze versie gebruik te kunnen maken. Nu is Microsoft van plan om Copilot beschikbaar te stellen voor bedrijven met een Microsoft 365 Business Premium- en Business Standard-abonnement, waarbij de minimumvereisten zijn opgeheven.

Een virtuele assistent voor kleine en middelgrote ondernemingen

Kmo's kunnen nu profiteren van de voordelen van Copilot for Microsoft 365 voor een bedrag van 30 dollar per persoon per maand, zelfs als ze slechts 1 tot 299 werkplekken hebben. Hoewel de prijs in Amerikaanse dollars is aangegeven, is het nog niet duidelijk of dit ook de prijs zal zijn in euro's voor Europese gebruikers.

Copilot in elke Office-app

Tot nu toe konden kleinere bedrijven al gebruikmaken van Copilot op een andere manier, namelijk via de zoekmachine Bing, waar Microsoft de AI-assistent eerder gratis beschikbaar stelde. Met de introductie van Copilot for Microsoft 365 wordt de toegang echter aanzienlijk uitgebreid. Gebruikers kunnen nu de hulp van de assistent inroepen binnen de traditionele productiviteitsapps zoals Word, Excel en Outlook. Dit opent de deur naar snellere ondersteuning bij taken zoals het schrijven van teksten, coderen en het opzoeken van informatie.

Wat is er nieuw aan deze update?

Naast de uitbreiding naar kmo's introduceert Microsoft ook enkele nieuwe functies voor Copilot. Een opvallende functie is Copilot CPTs, waarmee gebruikers het gedrag van Copilot kunnen aanpassen. Dit is vooral handig voor onderwerpen waar een gebruiker veel mee bezig is. Microsoft noemt initieel fitness, reizen en koken als mogelijke onderwerpen om de chatbot op aan te passen. Bovendien zal er later ook een optie zijn om zelf Copilot GPTs te maken met behulp van de Copilot GPT Builder.

AI voor onderweg

Een andere opwindende aankondiging is dat Copilot binnenkort beschikbaar zal zijn in de mobiele app van Microsoft 365, zowel voor Android als iOS-gebruikers. Vanaf februari zullen gebruikers in staat zijn om de assistent te benutten via hun mobiele apparaten, wat de flexibiliteit en bruikbaarheid van Copilot verder vergroot voor professionals onderweg.

Microsoft zet duidelijk stappen om de kracht van AI-toepassingen toegankelijk te maken voor een breder scala aan bedrijven, en kmo's kunnen nu profiteren van de verbeterde mogelijkheden van Copilot for Microsoft 365.

Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

16 January 2024
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta buitenkant

More details about Microsoft 365? Immerse yourself in the modern workplace.

Microsoft 365
Cta bureau

Need an IT solution? Or any other question?

Contact us

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info