Microsoft heeft de sluier gelicht van Windows 11 23H2, een omvangrijke nieuwe update voor Windows 11. Deze update brengt meer dan 150 nieuwe functies met zich mee, waaronder de naadloze integratie van Windows Copilot in de taakbalk. Met slechts één klik verschijnt er een handig zijpaneel waarmee je vragen kunt stellen.

Microsoft Copilot staat op het punt om de manier waarop je Windows 11 beleeft volledig te transformeren. Met deze persoonlijke assistent kun je eenvoudig taken uitvoeren door simpelweg vragen te stellen, of het nu gaat om het aanpassen van systeeminstellingen zoals het in- of uitschakelen van de donkere modus, het zoeken van informatie op internet, of het efficiënter gebruikmaken van Microsoft Office-oplossingen.

Windows 11 versie 23H2

Op 26 september wordt de Windows 11 23H2-update uitgerold, inclusief de basisversie van Microsoft Copilot. Daarna, op 1 november, wordt de uitgebreide zakelijke variant van Microsoft 365 Copilot beschikbaar gesteld. Hiermee kun je de assistent ook gebruiken in toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en zelfs OneDrive.

De update brengt tal van nieuwe functies met zich mee. Zo is er een vernieuwde versie van Paint met ondersteuning voor layers, waardoor je nog nauwkeurigere aanpassingen aan afbeeldingen kunt maken. Daarnaast is de Foto-app verbeterd om snel wijzigingen aan foto's aan te brengen, zoals het vervagen van de achtergrond. De geavanceerde fotobewerkingsopties die je al op je smartphone hebt, zijn nu ook beschikbaar in Windows 11.

Enkele belangrijke nieuwe functies zijn onder andere Windows 11 Backup, waarmee het eenvoudiger wordt om van Windows-pc te wisselen doordat je bestanden, applicaties en instellingen moeiteloos kunt overzetten naar een andere pc. Ook heeft de Verkenner een nieuw ontwerp gekregen om het werken met bestanden voor gebruikers gemakkelijker te maken. Ten slotte zal Outlook for Windows de bestaande Mail- en Agenda-applicaties in Windows 11 vervangen. Deze nieuwe versie van Outlook for Windows is gebaseerd op de online versie van Outlook, hoewel hij minder krachtig is dan de versie die wordt geleverd met Microsoft 365. Er is echter een groeiende convergentie tussen beide versies, aangezien ook Microsoft 365 Outlook binnen enkele maanden wordt vernieuwd. Voor een volledig overzicht van de Windows-update kun je de onderstaande video bekijken:

Edge-browser en Bing Chat

De Microsoft Edge-browser wordt geüpgraded met Copilot-integratie, voornamelijk gericht op naadloze samenwerking met Bing voor online zoekopdrachten. Bovendien krijgen gebruikers toegang tot Bing Image Creator, waarmee je Copilot kunt vragen om afbeeldingen te genereren. Deze functie maakt gebruik van de nieuwe DALL-E 3 LLM-technologie.

Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

22 September 2023
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta buitenkant

More details about Microsoft 365? Immerse yourself in the modern workplace.

Microsoft 365
Cta bureau

Need an IT solution? Or any other question?

Contact us

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info