Bij Avasco Industries implementeerde Christiaens Dynamics 365 Business Central, waardoor de metaalproducent nu beschikt over EDI (Electronic Data Interchange), MRP (Manufacturing Resources Planning), geïntegreerde productieschermen, productierapportering, voorraadbeheer en een kwaliteitsmodule voor klachtenbeheer. We namen een interview af met Jan Van Houtte, gedelegeerd bestuurder bij Avasco Industries.

Wie is Avasco Industries?

Avasco staat voor Aankoop Verkoop American Stock Company. De slagzin van is Innovation Through Metal Sheet Processing.

Ze zijn dus van nature uit plaatbewerkers met 4 business units waarin ze actief zijn:

 • De bakermat is de shelving unit waar ze in 26 landen en 5 continenten rekjes leveren aan vooral de DIY sector.
 • Een tweede divisie is de subcontracting. Daarvoor gaan ze met hun modern machinepark produceren voor derden. Activiteiten hierbij zijn bijvoorbeeld perswerk en legborden, maar ze produceren ook voor klanten hun magazijninrichting of winkelinrichting.
 • Vanuit de subcontracting is er de laatste jaren een nieuwe activiteit gegroeid, namelijk: Solar. Hiervoor maken ze de draagstructuren voor zonnepanelen.
 • Last but not least, produceren ze sprinkler watertanks. Zij zetten hiervoor geboute tanks op voor wateropslag van sprinkler-installaties.

De situatie vóór Christiaens

Jan Van Houtte: "Door de sterke groei van de laatste jaren was Avasco met het bestaande ERP pakket, de oude Navision, sterk verouderd:

 • Er was namelijk geen voorraadbeheer;
 • Er was heel veel manuele input vanuit productie;
 • De EDI verwerking verliep stroef en met veel problemen;
 • En de mensen hielden veel Excel bestanden bij die niet geïntegreerd waren in het ERP pakket.

Daarom hebben we uitgekeken naar een nieuwe ERP partner uit de streek met heel veel productie-ervaring. Zo zijn ze bij Christiaens uit Zonnebeke terecht gekomen."

Ik sta zelf nog dagdagelijks versteld van het gebruiksgemak van Business Central. De opzet, de menu en de structuren zijn heel duidelijk om iets terug te vinden.

Implementatie van Dynamics 365 Business Central door Christiaens

"Ik sta zelf nog dagdagelijks versteld van het gebruiksgemak van Business Central. De opzet, de menu en de structuren zijn heel duidelijk om iets terug te vinden.", vertelt Jan verder.

"We kunnen vandaag spreken van een volledig geïntegreerd systeem:

 • Wij zijn leverancier van hele grote do-it-yourself-groepen, waarvoor EDI vereist wordt. We hebben de EDI volledig opnieuw geprogrammeerd en deze module werkt nu perfect. Het beheer van onze EDI module hebben we aan Christiaens zelf gegeven. Ze hebben een specialist ter plaatse die dagdagelijks kan helpen als er een probleem zich zou voordoen.
 • Ook de MRP (Manufacturing Resources Planning), waar wij al zo lang naar uitkeken, zijn we nu aan het opstarten;
 • In de productieafdeling staan een 22-tal productieschermen overal verdeeld. De operatoren van de machines kunnen daarin de input doen van de hoeveelheden die ze willen produceren. Alle start- en stoptijden worden geregistreerd, alsook de stilstanden van de machines.
 • Wanneer ik 's morgens aankom op m'n bureel bekijk ik altijd eerst de productierapportering van de dag ervoor. Ik kan onmiddellijk zien met welke machines er problemen waren en hoe ze hebben gedraaid.
 • Elke pallet in de werkplaats heeft nu z'n eigen etiket, wat ervoor zorgt dat we een perfect voorraadsysteem hebben.
 • De verwerking van de klachten was vroeger in Excel opgezet. Met ons nieuw ERP pakket heeft Christiaens voor een oplossing gezorgd door een kwaliteitsmodule in te bouwen die de volledige verwerking van de klachten behandelt. Hiervoor is dus nu ook terug volledige integratie bekomen."
Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

24 August 2020
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta buitenkant

Check out our realizations and customer stories.

All realizations
Cta bureau

Need an IT solution? Or any other question?

Contact us

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info