Over Copagro

Copagro is een coöperatieve vennootschap, wat betekent dat hun klanten ook hun aandeelhouders zijn. Bovendien zijn ze een inkoopvereniging, dus kopen ze samen in voor een grote groep groothandels in verf en decoratie. Als leverancier van non-paint en decoratie is Copagro marktleider in de Benelux. De doelgroep van Copagro is de professionele groothandel in verf en decoratie, en de gemeenschappelijke doelgroep samen met de leden is de professionele schilder/decorateur in de Benelux. Als ze willen marktleider blijven, betekent dit dat ze hiervoor moeten vechten. Wat hen hierbij helpt, is stappen ondernemen naar betere digitalisering.

Het meerjarenplan bestond uit een aantal stappen. De eerste stap was het opzetten van een degelijk ERP-pakket. De tweede stap was het ontwikkelen van een eigen webshop, en daarbij ook een webshop-platform voor de leden. De derde en laatste fase zijn de plannen om een B2C webshop te ontwikkelen.

Het vinden van de geschikte partner

"We zijn begonnen met een long-list om af te zakken naar een short-list. Uiteindelijk is Christiaens er als beste uitgekomen voor ons", zegt Ann.

"Het was voor ons belangrijk dat de partner een familiebedrijf is. We geloofden in hun verhaal en de directe aanpak. Zij moesten ons begeleiden van A tot Z: dus de analyse van onze behoeftes, de volledige voorbereiding van de integratie, de implementatie, de opleiding van het personeel. en zelfs nu nog het verder optimaliseren."

Het ERP-pakket

"Wij wilden een volledig geïntegreerd ERP-pakket die alle aspecten van onze business omvat", gaat Ann verder. " "Zowel de commerciële flow als de boekhouding. Zelfs onze productieafdeling is geïntegreerd met andere Microsoft applicaties zoals Excel. Het biedt ook veel mogelijkheden voor analyse en controle van onze processen. Dat is het grote voordeel van Dynamics NAV (Business Central)."

Document Capture

"Document Capture is voor ons een hele goede stap geweest, omdat we onze facturen nu veel sneller kunnen boeken en omdat we nu ook een digitaal archief hebben van onze facturen."

Jet Reports

"Met Jet Reports hebben we heel veel mogelijkheden tot rapporteren in Excel. We maken er nog niet optimaal gebruik van, maar het is eigenlijk een heel uitgebreide oplossing die tegelijkertijd ook heel gepersonaliseerd kan zijn en waarbij je de info kan opvragen die je zelf wenst."

Sana Commerce

"De integratie van Sana in Navision (NAV/Business Central) heeft voor ons alle online processen versneld en vergemakkelijkt. Het is precies alsof die twee systemen volledig geïntegreerd zijn", vertelt Gaetan. "Dit was de voornaamste reden om voor Sana te kiezen. Alle info die bij ons in Navision beschikbaar is vind je terug in onze webshop. Voor hetzelfde product kan de klant op de webshop tussen verschillende verpakkingen kiezen en verschillende prijzen. Hij ziet z'n back-orders, leveringsnota's en heel wat andere info online, wat een hele grote verbetering is naar de klant toe. Het heeft onze servicegraad enorm verbeterd en de werklast verminderd. Veel minder fouten, veel minder telefoons en snellere informatie. We zijn ervan overtuigd dat de klantentevredenheid enorm gestegen is!"

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info