Dynamics 365 Business Central 2020 release wave 2, zo noemt Microsoft de halfjaarlijkse grote update van hun ERP-platform. De release wave 2 brengt veel verbeteringen op vlak van prestaties, gebruiksvriendelijkheid, styling en integraties. Lees hieronder welke verbeteringen Microsoft aan hun ERP-software heeft aangebracht.

Snellere laadtijden

Snellere laadtijden

Algemeen

Dynamics 365 Business Central geeft een algemene snellere ervaring door caching in het browsergeheugen. De laadtijden blijven snel, zelfs na het heropenen van de browser, openen van een nieuw tabblad én opnieuw inloggen.

Op elke pagina laadt de lay-out eerst vanuit de cache, waarna de data inlaadt. Je krijgt een visuele confirmatie dat de data aan het laden is door de pulserende lijnen.

Belangrijk om te weten is dat de snellere laadtijden enkel werken op recente browsers. Dus niet op legacy browsers zoals Internet Explorer.

Business Central laadtijden 1

Het rolcentrum

Microsoft heeft het rolcentrum geoptimaliseerd naar performantie. Je kan nu 27% sneller beginnen werken vanaf het inlogscherm. Het rolcentrum zelf laadt 40% sneller, door eerst de lay-out weer te geven terwijl de data inlaadt.

Business Central laadtijden rolcentrum

Pagina’s met factboxes

Vroeger konden pagina’s met factboxes lang laden. Nu is het veel sneller om zo’n pagina te openen, want je kan al werken met de pagina terwijl de factboxes nog aan het laden zijn. De factboxes zelf worden ook nog niet geladen wanneer ze ingeklapt zijn, ze niet zichtbaar staan, ze verborgen staan door UI customization én wanneer er nog niet naartoe gescrolld werd.

Business central factbox pagina

Verbeterd horizontaal scrollen in lijsten

Er werd een efficiëntere scroll-animatie voorzien die niet obstructief is zoals voorheen. Daarnaast werd ook de zichtbaarheid verbeterd van elementen zoals “bevroren kolommen” en “versleepbare kolomranden”. Tenslotte werden er meerdere manieren voorzien om te scrollen in lange horizontale lijsten.

Business central horizontale scrolling

Betere styling

Betere styling


Lettertypes

De lettertypes werden aangepast van Bahnschrift naar Segoe UI, wat voor meer eenduidigheid zorgt met andere Microsoft apps.

Business central styling fonts

Dialoogvensters

Dialoogvensters zijn nu meer eenduidig met andere Microsoft apps. Ook zijn alle vensters nu consistent binnen Business Central.

Business central styling dialoogvensters
Business central styling dialoogvensters 2

De action bar in lookup dialoogvensters

Nu heb je meer opties om vaak gebruikte functies vast te zetten. Je kan ook kiezen voor een drop-down menu of een volledige action bar.

In de action bar stond vroeger ook 3x “navigeren” met elk een andere betekenis. Die dubbele namen zijn nu weggewerkt.

Business central lookup
Business central lookup action bar

Gedetailleerde meldingen bij bestanduploads

Fouten bij uploads worden nu gemeld met een gedetailleerde beschrijving van het probleem en hoe je het kan oplossen.

Betere toegankelijkheid op gelimiteerde schermgroottes

Bij gelimiteerde schermgroottes of grote zoompercentages blijft de inhoud toegankelijk en interactief. Dit is van groot belang voor gebruikers met slechter zicht. Daarnaast is deze functie ook handig als je vensters naast elkaar wilt zetten of om Business Central te embedden in een andere app.

Business central gelimiteerde schermgroottes
Business central gelimiteerde schermgroottes 2

Integratie met Teams

Vanaf nu werkt Teams naadloos samen met Dynamics 365 Business Central (SaaS). Wanneer je een Business Central link deelt in teams, wordt er een link preview gegenereerd. Jouw collega in je Team, chat of groepschat kan de snippet sowieso zien met enkele details van de pagina of het artikel dat je deelt. Je collega heeft de optie om op “details” te klikken en binnen teams het item te openen. Dit geeft een beperkte weergave van Business Central weer. Je kan enkel dit item zien en er eventuele aanpassingen aan doen. Wanneer je collega op “pop-out” drukt, opent het de link in zijn of haar volledige versie van Business Central.

Business central integratie teams 1
Business central integratie teams 2
Business central integratie teams 3
Business central integratie teams 4

Integratie met het Power Platform

Deze release bouwt de integratie met het Power Platform verder uit. Microsoft investeert in zowel bestaande connectoren als nieuwe virtuele entiteiten. Met Power BI kun je:

  • Moderne rapporten en dashboards maken en laten weergeven in Business Central
  • Data samenvoegen uit verschillende bedrijven
  • Data combineren van andere systemen
  • Data van partners visualiseren
  • En nog veel meer.
Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

26 October 2020
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta buitenkant

Need more details about Business Central? Immerse yourself in the platform.

Business Central
Cta bureau

Need an IT solution? Or any other question?

Contacteer ons

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info