Microsoft heeft aangekondigd dat het verschillende stappen zal nemen om de prijsstelling van zijn Microsoft Cloud-producten wereldwijd op één lijn te brengen. Dit betekent dat klanten consistente prijzen zullen hebben die de wisselkoers van de lokale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar (USD) weerspiegelen.

Christiaens raadt aan om uw licentieovereenkomst voor 1 april te vernieuwen om nog te kunnen genieten van de oude prijzen.

Wisselkoers aanpassingen

Op 1 april 2023 zal Microsoft de prijzen van hun cloud diensten in EUR, GBP, SEK, NOK en DKK aanpassen:

  • +9% voor de Britse Pond (GBP);
  • +11% voor de Euro (EUR), Deense Kroon (DKK), en Noorse Kroon (NOK);
  • +15% voor de Zweedse Kroon (SEK).

Bestaande orders van zakelijke klanten die onder licentieovereenkomsten met prijsbescherming vallen, zullen niet worden beïnvloed door deze veranderingen.

Nieuwe product toevoegingen en aankopen onder nieuwe contracten zullen echter de prijslijst volgen op het moment van bestelling.

Christiaens raadt aan om, indien mogelijk, uw licentieovereenkomst (enkele weken) voor 1 april te vernieuwen om het komende jaar nog te kunnen genieten van de oude prijzen. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

In de toekomst zal Microsoft de prijsstelling in lokale valuta regelmatig beoordelen als onderdeel van een halfjaarlijkse cadans, rekening houdend met valutaschommelingen ten opzichte van de USD. Dit zal meer transparantie en voorspelbaarheid bieden voor klanten wereldwijd en overgaan naar een prijsmodel dat het meest voorkomt in de industrie. Microsoft blijft zich diep inzetten voor het succes van zijn klanten en partners.

Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

1 March 2023
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta bureau

Need an IT solution? or any other question?

Contact us

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info