Wat is het verschil tussen Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Dynamics NAV?

Microsoft Dynamics is de naam voor de business oplossingen van Microsoft. Wereldwijd vallen er verschillende oplossingen onder Dynamics maar in Europa zijn vooral Microsoft Dynamics NAV, Dynamics 365, Microsoft Dynamics AX en Dynamics CRM gekend. Microsoft Dynamics AX en Microsoft Dynamics CRM gaan over in MIcrosoft Dynamics 365, Microsoft Dynamics NAV blijft apart bestaan.

Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 is cloud business software van Microsoft. Deze geïntegreerde software is enkel beschikbaar in de publieke cloud. Er zijn twee versies van Microsoft Dynamics 365: Business en Enterprise.

Doelgroep

Microsoft Dynamics 365 is gericht naar starters, kmo's en grote bedrijven uit diverse sectoren. De oplossing is gericht op bedrijven die willen werken met standaard online software. Dynamics 365 Enterprise is gericht op grotere organisaties met complexere processen. Dynamics 365 Business is ontwikkeld voor het kleine en middelgrote ondernemingen.

Functionaliteiten

Microsoft Dynamcis 365 heeft een uitgereide set aan standaard functionaliteiten en apps. U kiest met welke functionaliteit uw start en breidt uit wanneer nodig. Er is wel geen maatwerk mogelijk. Dynamics 365 Enterprise bevat de apps Dynamics 365 for Operations, Sales, Marketing, Customer Service, Field Service en Project Service Automation. Dynamics 365 Business bevat de apps Dynamics 365 for Financials, Sales en Marketing.

Licenties

Microsoft Dynamcis 365 licenties kunnen per gebruiker aangeschaft worden per app of per plan. Bekijk de prijzen.

Gebruikersinterface en mobiele apps

Rolgebaseerde gebruikersinterface en zet in op gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, samenwerken, flexibiliteit en bedrijfsinzicht. Beschikbaar op desktop, tablet en smartphone en dit voor iPad, Windows - en Androidtoestellen.

Cloud

Microsoft Dynamics 365 is enkel beschikbaar in de publieke cloud (SaaS-model, Software as a Service)

Microsoft Dynamics NAV

Microsoft Dynamics NAV is business software van Microsoft. Deze geïntegreerde software kan ingezet worden in de cloud of op de eigen server. Microsoft Dynamics NAV is ook gekend onder de vroegere merknaam Navision.

Doelgroep

Microsoft Dynamics NAV is de ERP-oplossing voor kleine- en middelgrote ondernemingen in diverse sectoren. De oplossing is gericht op bedrijven die de software willen aanpassen aan hun specifieke noden.

Functionaliteiten

Microsoft Dynamics NAV heeft een uitgebreide set aan functionaliteiten voor een hedendaags bedrijf op vlak van financieel, logistiek, commercieel beheer en productie. Deze functionaliteiten kunnen uitgebreid worden aangepast volgens de noden, maatwerk en complexe integraties zijn mogelijk.

Licenties

Microsoft Dynamics NAV werkt met de aankoop van licenties volgende de benodigde functionaliteit (starter pack, extended pack) en het aantal gebruikers (full of limited user).

Gebruikersinterface en mobiel

Rolgebaseerde gebruikersinterface en zet in op gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, samenwerken, flexibiliteit en bedrijfsinzicht. Beschikbaar op desktop, tablet en smartphone en dit voor iPad, Windows - en Androidtoestellen. Microsoft Dynamics NAV heeft ook een Windows Client.

Cloud

Microsoft Dynamics NAV kan ingezet worden op de eigen server of in een private cloud (hosted).

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics 365 gericht zijn op bedrijven met verschillende visies. Met Microsoft Dynamics NAV kiest u voor software aangepast aan specifieke noden, met Microsoft Dynamics 365 kiest u voor standaard software zonder maatwerkmogelijkheden. De ene software is niet beter dan het andere maar moet bekeken worden in functie van de onderneming, de strategie, de bedrijfsprocessen, de noden, de complexiteit, de werknemers, het tijdsbestek, het budget, enzovoort. Vanzelfsprekend is de keuze voor een nieuwe bedrijfssoftware een grote beslissing en dus moet een bedrijf vooraf goed nadenken over de selectiecriteria. Selectiecriteria met betrekking tot het pakket maar ook met betrekking tot de implementatie-partner.

We bespreken graag met u uw zoektocht naar de juiste ERP-oplossing. Als Microsoft Dynamics NAV-partner bekijken we graag of Microsoft Dynamics NAV voor u de juiste toekomstgerichte ERP-investering is. Natuurlijk zijn ook onze jarenlange ervaring en vele referenties belangrijke troeven voor Christiaens als partner.

Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

7 April 2016
Joeri.Rosseel@christiaens.net

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info