Power BI is een prachtige business intelligence oplossing, waarmee u eenvoudig data-analyses uitvoert. Extra Power BI tips & tricks kunnen dus waardevol zijn voor uw bedrijf. De software heeft namelijk veel mogelijkheden en zit boordevol slimme tools die je helpen om zo effectief mogelijk met Power BI te werken en zo veel mogelijk inzicht uit je datasets te halen. Hieronder vind je onze favoriete tips en tricks voor Power BI.

1. Laat Power BI verschillen verklaren

We beginnen met één van onze favoriete Power BI tricks. Stel je voor: je rapporteert iedere maand op verkoopcijfers. Maar nu vertelt het dashboard dat de verkoopcijfers in februari lager waren dan in januari. Waar je voorheen zelf de data in moest duiken om een verklaring te zoeken kun je tegenwoordig aan Power BI vragen de data te analyseren en een suggestie voor een mogelijke oorzaak te doen.

1 verschillen verklaren 1
1 verschillen verklaren 2
1 verschillen verklaren 3

2. Power BI gebruiken voor storytelling

Wil je delen hoe de organisatie of afdeling ervoor staat? Power BI is prima te gebruiken om op een overzichtelijke manier de resultaten te presenteren. In veel gevallen is een losse PowerPoint-presentatie simpelweg niet langer nodig.

2 storytelling 1
2 storytelling 2

3. Vraag eenvoudig aan Power BI om een grafiek te maken

Ben je even kwijt hoe je een grafiek maakt? Vraag het aan Power BI! In normale taal, dus zonder query’s of codes, kun je aan Power BI vragen wat u wilt weten. Zoals in het voorbeeld hieronder: een nieuwe grafiek op basis van verkoopcijfers afgezet tegen de kleur van het product.

3 grafiek maken

4. Maak snel krachtige berekeningen met DAX & de Quick Measure Library

DAX is een krachtige formuletaal in Power BI voor geavanceerde berekeningen. Met de Quick Measure Library kopieer je deze berekeningen en kun je ze direct gebruiken!

4 berekeningen

5. Werk gemakkelijk met ‘what-if’-scenario’s

Ben je benieuwd naar het effect van verschillende scenario’s? Gebruik Power BI om de scenario’s te uit te werken. In het voorbeeld hieronder zie je wat er gebeurt met de winstmarge wanneer de kostprijs van producten daalt.

5 what if

6. Gebruik de suggesties van voorbeeldweergaven

Benieuwd hoe je een dataset het beste weergeeft in een rapport of dashboard? Je kunt Power BI vragen om suggesties van voorbeeldweergaven te laten zien op basis van de data. Zo weet je snel welke weergave het beste past.

6 suggesties voorbeeldweergaven 1
6 suggesties voorbeeldweergaven 2
6 suggesties voorbeeldweergaven 3

7. Laat Power BI uw PowerPointpresentatie maken

Binnen Power BI zelf zijn er veel mogelijkheden voor storytelling, maar soms werkt PowerPoint toch gewoon beter. Gelukkig kun je heel eenvoudig rapporten beschikbaar maken in een PowerPointpresentatie.

7 powerpoint 1
7 powerpoint 2

8. Krijg extra inzicht met de tooltip-pages

Heb je een grafiek waar je meer informatie over zou willen? Je kunt de tooltip-pages gebruiken om extra informatie weer te geven en dat gaat heel gemakkelijk: je gaat er gewoon met je muis over heen.

8 tooltip pages
Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

5 November 2020
Joeri.Rosseel@christiaens.net
Cta buitenkant

More details about Microsoft 365? Immerse yourself in the modern workplace.

Microsoft 365
Cta bureau

Need an IT solution? Or any other question?

Contact us

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info