De Office suite is onmisbaar geworden in het professionele milieu waar productiviteit centraal staat. Hieronder vind je 5 tips om heel wat tijd te besparen met Excel in Microsoft Office 365.

1. Data types in Excel

Dit is een vernuftige onderzoeksfunctie. Je kunt het onder andere gebruiken om hoofdsteden, populatie, grootste steden en zelfs aandelen weer te geven. Geef gemakkelijk een waaier aan data weer met één enkele klik en ontdek de laatste trends. Deze functie wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe functies. Eentje om zeker in de gaten te houden.

2. Ideeën

Identificeer trends, patronen, en uitbijters in een dataset en begrijp je cijfers in seconden met “Ideeën”, wat eigenlijk een persoonlijke data-guru is die kijkt naar je cijfers en suggesties geeft. De functie geeft ook een grafische voorbeelden van tabellen of grafieken die het best passen bij je data. Om Ideeën weer te geven, klik je op de blauwe bliksemschicht onder de home-tab.

3. Dynamische Matrixformules

Dit is een iets complexere functie, maar het maakt formules die extreem moeilijk waren veel gemakkelijker. Als je moeilijkheden ondervindt om data te filteren voor de correcte inzichten, zullen Dynamische Matrixformules je leven zó veel gemakkelijker maken. Je kan filteren, sorteren, en data isoleren zonder een aantal aangepaste formules te schrijven. Met deze functie kan je gelijk welke reeds toegepaste formule naadloos in nabijgelegen cellen gebruiken, alsof je in één enkele cel werkt. Er zijn heel wat nieuwe functies die het gemakkelijk maken om complexe rekenbladen op te maken.

4. Opmerkingen met threads

Oude rotten in Excel zullen weten hoe belangrijk deze functie is. Vroeger was het moeilijk om een opmerking te schrijven in een specifieke cel van een werkblad. Dit werd vereenvoudigd door @mentions en geneste antwoorden. Nu kan je gemakkelijk conversaties volgen rond inhoud in een cel en direct reageren op je collega’s. Samenwerken in één rekenblad vanop verschillende toestellen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Deze functie is ook beschikbaar in Word en PowerPoint.

5. Data invoegen van foto

Hoeveel keer ben je al in een meeting geweest waar iemand een concept op het bord heeft geschreven die manueel nagemaakt moet worden in Excel? Met deze tool zal je niets meer hoeven over te typen. Gebruik gewoon de functie “Data invoegen van Foto” en alle cijfers worden geconverteerd naar cellen.

Joeri Rosseel

Geschreven door Joeri

7 April 2020
Joeri.Rosseel@christiaens.net

This website makes use of cookies to provide the best browsing experience. More info